Marmeláda z černého rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marmeláda z černého rybízu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29564 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1500 g | Cukr krupice |
2000 g | Rybíz černý |
2000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
60% Kalorie 1,178 kcal
Kilojoule 4 927kJ
84% Sacharidy 301 g
2% Tuky 1 g
1% Sodík 23 mg
8% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 301g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 603,3mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rybíz černý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Marmeláda z černého rybízu postup přípravy receptu:
1 | Rybíz omyjeme, odstopkujeme, vložíme do hrnce a zalijeme 2000 ml vody. Uvedeme k varu a vaříme do změknutí. |
2 | Měkký rybíz propasírujeme přes síto, pecičky a slupky vyhodíme. |
3 | Získanou kaši nalijeme zpět do hrnce, přidáme cukr a za stálého míchání povaříme 8 minut. |
4 | Marmeládu nalijeme do vyvařených sklenic, před uzavřením necháme vystydnout. |