Video recept

Vepřová žebírka s javorovým sirupem

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Vepřová žebírka s javorovým sirupem 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29602

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice dijonská
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 ml Sirup javorový
1 kávová lžička Sůl
1500 g Vepřová žebra
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,203 kcal
Kilojoule 5 032kJ
10% Sacharidy 36 g
118% Tuky 89 g
24% Sodík 480 mg
108% Bílkoviny 61 g

Vepřová žebírka s javorovým sirupem postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme javorový sirup s rajčatovým protlakem a hořčicí. Vmícháme koření, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme.

2

Omytá žebírka urovnáme do pekáče nebo na plech s vyšším okrajem a zalijeme připravenou marinádou. Pečeme v troubě na horním roštu při teplotě 200 stupňů Celsia. (Žebírka můžeme i grilovat na venkovním grilu.)

3

Po 30 minutách plech vyjmeme z trouby a odstraníme vypečený tuk. Snížíme teplotu na 180 stupňů Celsia a žebra pečeme ještě 45 minut.

4

Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Komentáře a hodnocení

 
Vařím rád
Vepřová žebírka s javorovým sirupem
Žebírka když se dobře upečou jsou výborná. tady jim ten javorový sirup dodá takovou zvlášní chuť, ale jsou skutečně vynikající!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept