Vepřová žebírka s javorovým sirupem

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1206 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
89 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
133 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme javorový sirup s rajčatovým protlakem a hořčicí. Vmícháme koření, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme.
  • 2
    Omytá žebírka urovnáme do pekáče nebo na plech s vyšším okrajem a zalijeme připravenou marinádou. Pečeme v troubě na horním roštu při teplotě 200 stupňů Celsia. (Žebírka můžeme i grilovat na venkovním grilu.)
  • 3
    Po 30 minutách plech vyjmeme z trouby a odstraníme vypečený tuk. Snížíme teplotu na 180 stupňů Celsia a žebra pečeme ještě 45 minut.
  • 4
    Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Olusqa
pá 14. 2. 2014
Žebírka když se dobře upečou jsou výborná. tady jim ten javorový sirup dodá takovou zvlášní chuť, ale jsou skutečně vynikající!