Video recept

Vídeňský jablkový závin

  • Rakousko
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 3 Vídeňský jablkový závin 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29605

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
100 g Cukr krupice
60 g Hrozinky
1000 g Jablka
500 g Listové těsto
60 g Mandle
60 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Rum
60 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Tresť vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 755kJ
14% Sacharidy 51 g
30% Tuky 23 g
2% Sodík 43 mg
9% Bílkoviny 5 g

Vídeňský jablkový závin postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse je smícháme s citronovou kůrou, rumem, omytými hrozinkami, cukrem, vanilkovou trestí a nasekanými mandlemi.

2

Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát a posypeme strouhankou. Okraje necháme volné. Na strouhanku naneseme připravenou jablkovou náplň, kratší okraje těsta zahrneme dovnitř a závin svineme. Můžeme potřít částí rozpuštěného másla.

3

Přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 30-40 minut. Po 20 minutách pečení potřeme povrch závinu rozpuštěným máslem.

4

Upečený závin necháme vychladnout a podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
4
Skvělý recept