Limousinské vepřové filety

120 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1225 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
53 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso pokrájíme na plátky. Filety pokapeme citronovou šťávou a olejem, osolíme, opepříme, posypeme sekanou šalvějí a necháme 60 minut marinovat.
  • 2
    Kaštany oloupeme, zbavíme bílé blanky a necháme 45 minut vařit ve vývaru. Šalotku nasekáme na drobné kousky a necháme zesklovatět na rozpáleném másle, chvíli podusíme a poté podlijeme polovinou vína. Dusíme do vyvaření vína.
  • 3
    Přidáme maso a osmahneme 15 minut na mírném plameni. Maso vyjmeme, vlijeme zbytek vína, osolíme a opepříme. Vaříme do zhoustnutí omáčky.
  • 4
    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na drobné kousky. Přisypeme k omáčce. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme. Posypeme sekaným kerblíkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.