Limousinské vepřové filety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Limousinské vepřové filety
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29618 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
150 g | Jablka |
1000 g | Kaštany jedlé |
2 polévková lžíce | Kerblík |
50 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej stolní |
3 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Šalotka |
6 g | Šalvěj čerstvá |
3 špetka | Sůl |
400 g | Vepřová pečeně |
200 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar drůbeží |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 128g |
---|---|
Cholesterol | 109,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Jablka, Kaštany jedlé, Kerblík, Olej stolní, Šalotka, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vepřová pečeně, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Limousinské vepřové filety postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na plátky. Filety pokapeme citronovou šťávou a olejem, osolíme, opepříme, posypeme sekanou šalvějí a necháme 60 minut marinovat. |
2 | Kaštany oloupeme, zbavíme bílé blanky a necháme 45 minut vařit ve vývaru. Šalotku nasekáme na drobné kousky a necháme zesklovatět na rozpáleném másle, chvíli podusíme a poté podlijeme polovinou vína. Dusíme do vyvaření vína. |
3 | Přidáme maso a osmahneme 15 minut na mírném plameni. Maso vyjmeme, vlijeme zbytek vína, osolíme a opepříme. Vaříme do zhoustnutí omáčky. |
4 | Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na drobné kousky. Přisypeme k omáčce. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme. Posypeme sekaným kerblíkem a podáváme. |