Recept

Limousinské vepřové filety

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29618

Ingredience

1 ks Citrony
150 g Jablka
1000 g Kaštany jedlé
2 polévková lžíce Kerblík
50 g Máslo čerstvé
20 ml Olej stolní
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
400 g Vepřová pečeně
200 ml Víno bílé
500 ml Vývar drůbeží
150 ml Zakysaná smetana
80 g Šalotka
6 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,225 kcal
Kilojoule 5 126kJ
35% Sacharidy 128 g
71% Tuky 53 g
33% Sodík 663 mg
43% Bílkoviny 24 g

Limousinské vepřové filety postup přípravy receptu:

1

Maso pokrájíme na plátky. Filety pokapeme citronovou šťávou a olejem, osolíme, opepříme, posypeme sekanou šalvějí a necháme 60 minut marinovat.

2

Kaštany oloupeme, zbavíme bílé blanky a necháme 45 minut vařit ve vývaru. Šalotku nasekáme na drobné kousky a necháme zesklovatět na rozpáleném másle, chvíli podusíme a poté podlijeme polovinou vína. Dusíme do vyvaření vína.

3

Přidáme maso a osmahneme 15 minut na mírném plameni. Maso vyjmeme, vlijeme zbytek vína, osolíme a opepříme. Vaříme do zhoustnutí omáčky.

4

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na drobné kousky. Přisypeme k omáčce. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme. Posypeme sekaným kerblíkem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept