Marmeláda z jablek a citronů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marmeláda z jablek a citronů
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29620 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 429g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 768,3mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 370,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.

Marmeláda z jablek a citronů postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Zalijeme vodou tak, aby byla jablka ponořena. Přidáme šťávu z citronu a necháme vařit. |
2 | Uvařená jablka slijeme přes síto a necháme okapat. |
3 | Získanou šťávu přelijeme zpět do hrnce a vaříme do zhoustnutí. |
4 | Hotová marmeláda zůstane po kápnutí na talířek ve tvaru kuličky. |
5 | Přisypeme pokrájenou citronovou kůru a povaříme ještě 2 minuty. |
6 | Kůru odstraníme a marmeládu nalijeme do vyvařených sklenic, přidáme kousek citronové kůry a uzavřeme. |
Poznámka
Voda podle potřeby.