Recept

Bábovka s lesním ovocem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 126 minut
Doba přípravy: 110 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29627

Ingredience

100 g Borůvky
350 g Cukr krupice
10 g Cukr moučkový
15 g Droždí
30 ml Griotka
100 g Jahody zahradní
100 g Maliny
100 ml Mléko polotučné
270 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
5 g Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 700kJ
21% Sacharidy 75 g
12% Tuky 9 g
16% Sodík 313 mg
9% Bílkoviny 5 g

Bábovka s lesním ovocem postup přípravy receptu:

1

Mléko mírně ohřejeme, smícháme se solí, droždím, moučkovým cukrem a vejci.

2

Postupně přisypeme mouku a vypracujeme těsto, které ručně dobře prohněteme.

3

Máslo pokrájíme na drobné kousky a vmícháme do těsta. Hotové těsto necháme 35 minut odpočívat na teplém místě. Poté prohněteme a necháme kynout dalších 15 minut.

4

Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Formu naplníme těstem a necháme kynout dalších 40 minut. Bábovku pečeme při 190 °C 15 minut.

5

Cukr rozpustíme ve 500 ml vody a povaříme 20 vteřin. Necháme vystydnout a přilijeme griotku.

6

Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a přeléváme cukrovým sirupem tak, aby se těsto dobře nasáklo.

7

Ovoce omyjeme, zalijeme zbytkem sirupu a rozložíme na upečené bábovce. Podáváme vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept