Recept

Grilovaný platýz se zelenou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 29629

Ingredience

omáčka
1 špetka Cukr krupice
15 g Kerblík
15 g Máta
1 polévková lžíce Ocet estragonový
8 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
Grilovaný platýz se zelenou omáčkou
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
840 g Platýz - filety
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 962kJ
1% Sacharidy 5 g
15% Tuky 12 g
14% Sodík 286 mg
49% Bílkoviny 27 g

Grilovaný platýz se zelenou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté bylinky, oloupaný česnek, olivový olej a estragonový ocet rozmixujeme v mixeru dohladka. Podle chuti osolíme, opepříme a mírně osladíme. Uchováme v chladu.

2

Omyté a osušené filety z platýze potřeme olejem, osolíme, opepříme a položíme na rozehřátý gril. Grilujeme z každé strany 2 minuty.

3

Filety upravíme na talíře a podáváme se zelenou omáčkou a dílky omytého citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept