Jednoduchý recept

Mramorová bábovka

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Mramorová bábovka 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29630

Ingredience

240 g Cukr moučkový
25 g Kakao
190 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
2 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 402kJ
18% Sacharidy 64 g
39% Tuky 29 g
9% Sodík 187 mg
26% Bílkoviny 14 g

Mramorová bábovka postup přípravy receptu:

1

Rozpustíme 60 g másla. 4 žloutky smícháme s 120 g moučkového cukru, šleháme do bělavé pěny, poté přisypeme 85 g mouky. Přilijeme rozpuštěné máslo.

2

4 bílky osolíme a vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta.

3

Rozpustíme zbytek másla. 4 žloutky smícháme s 120 g moučkového cukru, šleháme do bělavé pěny, poté přisypeme 85 g mouky.

4

Přilijeme rozpuštěné máslo a 25 g kakaa.

5

1 bílek osolíme a vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme nejprve těsto světlé, poté těsto tmavé. Opatrně promícháme, aby se vytvořil mramorový efekt.

6

Pečeme při 190 °C 40 minut.

7

Upečenou bábovku vyklopíme a necháme zcela vystydnout.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Mramorová bábovka
Bábovka nám chutnala, byla vláčná. Recept se osvědčil. Pravdou ovšem je, že pro přípravu je tento recept trošku složitější než recept na rychlé bábovky. Ale pokud někdo nespěchá, vyplatí se připravit si tuto bábovku blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept