Cukrářský krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cukrářský krém
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29635 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
110 g | Cukr moučkový |
45 g | Maizena - kukuřičný škrob |
20 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 388,7mg |
Draslík | 33,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 432,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Cukrářský krém postup přípravy receptu:
1 | Mléko ohřejeme společně s rozříznutým vanilkovým luskem. |
2 | Žloutky smícháme s cukrem, postupně zašleháme maizenu. Přilijeme horké mléko bez vanilky. Směs nalijeme do hrnce a necháme 10 vteřin povařit. |
3 | Krém nalijeme do talíře, povrch potřeme máslem a necháme vystydnout. |