Jednoduchý recept

Sladkokyselý srnčí ořech

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29646

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
250 g Hovězí svíčková
100 g Hroznové víno
2 g Hřebíček
4 g Jalovec
1 kávová lžička Kmín drcený
40 g Máslo čerstvé
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Srnčí kýta
1 špetka Sůl
200 ml Víno portské
1000 ml Víno červené
200 ml Vývar telecí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 941 kcal
Kilojoule 3 936kJ
6% Sacharidy 21 g
41% Tuky 30 g
15% Sodík 297 mg
137% Bílkoviny 77 g

Sladkokyselý srnčí ořech postup přípravy receptu:

1

500ml vína svaříme s bylinkami, po vychladnutí do vína vložíme svíčkovou a necháme marinovat 48 hodin.

2

Srnčí ořechy potřeme olejem, opepříme a marinujeme také v marinádě, ale pouze 24 hodin.

3

Svíčkovou vyjmeme z marinády, necháme okapat a poté osmahneme na rozpáleném másle.

4

Marinádu slijeme přes sítko a dáme vařit. Jakmile se vaří, sebereme pěnu z hladiny, přidáme koření.

5

Chvíli povaříme, přidáme rozmačkané hrozny a polovinu vývaru.

6

Osolíme a varem zredukujeme na polovinu objemu.

7

Portské smícháme se zbytkem vývaru a uvedeme k varu, jakmile omáčka zhoustne, přilijeme zbytek vína a vlijeme k omáčce z marinády.

8

Opepříme, vmícháme kousek másla.

9

Ořechy a svíčkovou osmažíme na rozpáleném oleji, svíčkovou naporcujeme na plátky a společně s ořechy podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept