Paštika z brokolice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z brokolice
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29654 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
250 g | Brambory |
1500 g | Brokolice |
200 g | Celer bulvový |
50 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 165,2mg |
Draslík | 676,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 259,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Sůl, Vejce slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Paštika z brokolice postup přípravy receptu:
1 | Brambory a celer omyjeme, oloupeme a pokrájíme na menší kousky. |
2 | Celer dáme vařit, uvedeme k varu a vaříme 30 minut, poté přidáme brambory, vaříme do změknutí zeleniny. |
3 | Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a spaříme ve vroucí osolené vodě. Poté necháme okapat a naložíme do směsi oleje a 25 g másla. |
4 | Uvařené brambory s celerem rozmixujeme na pyré, smícháme se smetanou a rozšlehanými vejci. Osolíme a opepříme. |
5 | Želatinu rozpustíme ve vlažné vodě a vmícháme do pyré. |
6 | Formu na paštiku vymažeme máslem, střídavě naplníme brokolicí a celerovým pyré. Pečeme 50 minut ve vodní lázni při 200 °C. |
7 | Vývar přivedeme k varu. Mouku smícháme se změklým máslem a přimícháme k vývaru. Povaříme 5 minut, poté přidáme smetanu. |
8 | Povaříme ještě 5 minut a poté omáčkou zalijeme vystydlou paštiku. |