Zeleninové ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové ragú
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29660 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Brambory |
180 g | Cibule |
150 g | Kedlubna |
65 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
160 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kořen |
6 g | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
2 špetka | Sůl |
800 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 19,7mg |
Draslík | 346,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kedlubna, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zeleninové ragú postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu omyjeme, očistíme a pokrájíme na nudličky. Každý druh uvaříme ve vroucí osolené vodě. |
2 | Vývar uvedeme k varu a zahustíme jíškou z mouky a másla. Povaříme 5 minut a přidáme smetanu, vařenou zeleninu. Osolíme a opepříme. |
3 | Vše vaříme 20 minut. |
4 | Servírujeme posypané sekanou petrželí. |