Citronový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronový nákyp
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 2968 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
140 g | Cukr moučkový |
50 g | Máslo čerstvé |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 380,2mg |
Draslík | 110,5mg |
Vláknina | 783,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Citronový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Žloutky třeme s moučkovým cukrem, až vznikne hustý krém. Přidáme šťávu a kůru z 1/2 citronu. |
2 | Z bílků ušlehme pevný sníh a opatrně vmícháme do krému. |
3 | Vymastíme formu, vysypeme ji cukrem a naplníme krémem. Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. |
4 | Pocukrujeme a ihned podáváme. |