Fazolová paštika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová paštika
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29689 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
350 g | Fazolové lusky zelené |
150 g | Játra telecí |
4 g | Koriandr čerstvý |
200 g | Kuřecí prsa |
40 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 g | Rozmarýn čerstvý |
80 g | Šalotka |
300 g | Slanina vepřová |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
300 g | Vepřová panenka |
200 ml | Víno madeira |
400 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 171,3mg |
Draslík | 807,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 10,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Fazolové lusky zelené, Játra telecí, Koriandr čerstvý, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Fazolová paštika postup přípravy receptu:
1 | Vepřové a kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. |
2 | Česnek, šalotku, celer a mrkev oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme na pánvi, přidáme pokrájenou zeleninu a osmahneme. Poté zalijeme vínem a vývarem a vaříme 15 minut. |
3 | Omáčku necháme zchladnout, přidáme koření a omáčkou přelijeme pokrájené maso. Marinujeme 12 hodin. |
4 | Maso vyjmeme z marinády, tu propasírujeme přes síto a dáme vařit. |
5 | Zredukujeme varem na polovinu a odstavíme. Játra a polovinu slaniny pokrájíme na drobné kousky a smícháme s vepřovým a kuřecím masem. |
6 | Přilijeme 1 bílek a marinádu. Fazolové lusky krátce povaříme, poté vodu slijeme, lusky svážeme slaninou do několika svazků. |
7 | Formu vyložíme slaninou, naplníme do poloviny masovou směsí, přidáme svazky fazolí a překryjeme další směsí. Vršek uhladíme, překryjeme slaninou. Formu zakryjeme alobalem a dáme do horké vodní lázně. Teplotu vody udržujeme na 80 °C. Zahříváme 50 minut. |