Petrželková omáčka s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Petrželková omáčka s mandlemi
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2974 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
250 g | Mandle |
250 ml | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Gruyére |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 64g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,2mg |
Vitamín E | 65,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Pažitka, Sůl, Sýr Gruyére mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Petrželková omáčka s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Omytou petrželku a mandle nahrubo nasekáme a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný sýr, postupně přiléváme olej a mixujeme, dokud nevznikne pasta. |
2 | Ochutíme solí, pepřem a nasekanou pažitkou. |
3 | Omáčka je vhodná ke špagetám, bramborovým nokům nebo zeleným nudlím. |