Bramborová omáčka s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová omáčka s česnekem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2976 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
125 g | Brambory vařené ve slupce |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
125 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 470,2mg |
Draslík | 601,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 436,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 258,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová omáčka s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme, prolisujeme, rozetřeme se solí a rozmixujeme s bramborami. |
2 | Postupně přidáváme žloutek a smetanu. Přimícháme olej, pouze takové množství kolik vstřebají brambory. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. |
3 | Omáčka je vhodná k cuketám. |
Poznámka
Množství oleje upravíme podle potřeby.