Jednoduchý recept

Černý kořen na smetaně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 29771

Ingredience

200 ml Bešamel
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Máslo čerstvé
100 ml Smetana 12% (konzumní)
8 g Sůl
1000 ml Voda pitná
600 g Černý kořen

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 195kJ
10% Sacharidy 35 g
18% Tuky 14 g
50% Sodík 992 mg
14% Bílkoviny 8 g

Černý kořen na smetaně postup přípravy receptu:

1

Kořen oloupeme, omyjeme a vložíme do hrnce. Pracujeme v rukavicích, kořen barví. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme mouku, sůl a zvolna vaříme. Pokud vaříme kořen vcelku, vaříme ho asi 1 hodinu. Jestliže kořen předem nakrájíme, doba varu se zkracuje. Scedíme a nakrájíme na malé hranolky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kořen, orestujeme, přilijeme bešamel a jakmile šťáva začne probublávat, zalijeme smetanou, prohřejeme a můžeme podávat.

3

Kořen se používá stejně jako čekanka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept