Recept

Krůta plněná sladkou nádivkou

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 325 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 280 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 29800

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Hrozinky
3 g Hřebíček
2 ks Jablka
300 g Kaštany jedlé
6 g Kmín drcený
5 kg Krůta mražená
40 g Oříšky piniové
6 g Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
5 g Skořice mletá
100 g Sádlo vepřové škvařené
100 g Sůl
2 dl Voda pitná
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 865 kcal
Kilojoule 3 618kJ
15% Sacharidy 54 g
31% Tuky 23 g
194% Sodík 4 g
201% Bílkoviny 113 g

Krůta plněná sladkou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Na hlubší pánvi osmažíme na sádle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájené krůtí vnitřnosti a 5 minut restujeme. Nakonec přisypeme hrozinky, skořici, piniové oříšky, vyloupané jedlé kaštany, hřebíček a rýži. Vše zalijeme vínem a vodou, promícháme a necháme 30 minut vařit na mírném ohni. Po odstavení osolíme, opepříme a vzniklou směsí naplníme vykuchanou krůtu, kterou uvnitř potřeme solí. Krůtu zašijeme, vložíme na pekáč, pořádně osolíme a okmínujeme. Do všech rohů pekáče dáme půlky jablka a pečeme asi 4 hodiny ve středně vyhřáté troubě nejprve zakrytý alobalem, často podléváme.

2

Krůtu porcujeme vystydlou, aby se náplň při krájení nevydrolila, potom krátce dopečeme a servírujeme porce zalité vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept