Recept

Tuňák s mrkví, kukuřičkami a hráškem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 29806

Ingredience

1 ks Cibule
15 g Cukr třtinový
180 g Hrachové lusky
180 g Kukuřice cukrová nakládaná
230 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej kukuřičný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
1 ks Pomeranče
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
450 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 358kJ
8% Sacharidy 29 g
188% Tuky 141 g
15% Sodík 304 mg
53% Bílkoviny 30 g

Tuňák s mrkví, kukuřičkami a hráškem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na plátky a kukuřičky podélně rozkrojíme.

2

Ve woku rozehřejeme kukuřičný olej, přidáme mrkev, cibuli, kukuřičky a lusky cukrového hrášku. Za stálého obracení opékáme 5 minut.

3

Omyté rybí maso nakrájíme na proužky, vložíme do woku a opékáme 3 minuty.

4

V misce smícháme rybí omáčku, cukr, šťávu a kůru z 1 pomeranče, sherry a solamyl. Směsí přelijeme maso a zeleninu. Zahříváme asi 2 minuty do zhoustnutí.

5

Pokrm upravíme na talíře a podáváme s rýží nebo s nudlemi.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit i z mečouna.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept