Tuňák s mrkví, kukuřičkami a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s mrkví, kukuřičkami a hráškem
Tuňák s mrkví, kukuřičkami a hráškem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 29806 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
15 g | Cukr třtinový |
180 g | Hrachové lusky |
180 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
230 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
450 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 42,8mg |
Draslík | 588,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr třtinový, Hrachové lusky, Kukuřice cukrová nakládaná, Olej kukuřičný, Omáčka rybí, Pomeranče, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Sherry brandy, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tuňák s mrkví, kukuřičkami a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na plátky a kukuřičky podélně rozkrojíme. |
2 | Ve woku rozehřejeme kukuřičný olej, přidáme mrkev, cibuli, kukuřičky a lusky cukrového hrášku. Za stálého obracení opékáme 5 minut. |
3 | Omyté rybí maso nakrájíme na proužky, vložíme do woku a opékáme 3 minuty. |
4 | V misce smícháme rybí omáčku, cukr, šťávu a kůru z 1 pomeranče, sherry a solamyl. Směsí přelijeme maso a zeleninu. Zahříváme asi 2 minuty do zhoustnutí. |
5 | Pokrm upravíme na talíře a podáváme s rýží nebo s nudlemi. |
Poznámka
Pokrm můžeme připravit i z mečouna.