Sépie s ústřicovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sépie s ústřicovou omáčkou
Sépie s ústřicovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 29809 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
Sépie s ústřicovou omáčkou | |
60 g | Hrachové lusky |
150 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
450 g | Sépie |
5 polévková lžíce | Vývar rybí |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 481,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,7mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Omáčka ústřicová, Hrachové lusky, Olej rostlinný, Paprika červená, Sépie, Vývar rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sépie s ústřicovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Sépie očistíme, podélně nařízneme, obrátíme a zploštíme. Maso nařízneme šikmými zářezy do tvaru mřížky a nakrájíme na kousky. |
2 | V misce smícháme ústřicovou omáčku se sójovou omáčkou, cukrem a prolisovaným česnekem. Mícháme, až se cukr rozpustí. |
3 | Ve woku na rozpáleném oleji opékáme sépie, dokud se nezačnou trochu kroutit. Děrovanou lopatkou je vyjmeme na papírovou utěrku. |
4 | Olej ve woku znovu rozehřejeme, přidáme nastrouhaný zázvor, lusky hrášku, za stálého obracení opékáme 1 minutu. Vmícháme sépie, omáčku a horký rybí vývar. Vše povaříme 3 minuty. |
5 | Hotový pokrm upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme nakrájenou červenou paprikou a ihned podáváme. |