Krevety po kantonsku
30 min.
Ingredience
- omáčka
- 2lžíceSherry brandy
 - 2lžíceOmáčka sojová světlá
 - 2lžičkyCukr krupice
 - 150mililitrůVývar rybí
 - 4lžičkySolamyl - bramborový škrob
 - 3lžíceVoda pitná
 
 - 5lžicOlej rostlinný
 - 700gramůKrevety tygří - loupané
 - 1lžíceZázvor celý
 - 4stroužkyČesnek
 - 180gramůVepřová kýta
 - 1kusPórek
 - 3kusyVejce slepičí
 - 1kusPaprika červená
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
23 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ve woku na 2 lžících rozehřátého oleje krátce opečeme prolisovaný česnek. Přidáme očištěné a omyté krevety, opékáme je 5 minut. Krevety vyjmeme děrovanou lopatkou na talíř a necháme na teplém místě.
 - 2Do woku přilijeme zbylý olej a když se rozpálí, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, omyté, na kostky nakrájené maso a na kolečka nakrájený pórek. Opékáme asi 5 minut, aby maso mělo křupavou kůrku. Vmícháme sherry, sójovou omáčku, cukr, rybí vývar a přivedeme k varu.
 - 3Solamyl rozmícháme v misce s vodou na pastu, vlijeme do woku a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
 - 4Do pánve vrátíme krevety a přilijeme rozšlehaná vejce, Za občasného míchání zvolna vaříme 5-6 minut.
 - 5Pokrm upravíme na nahřátou servírovací mísu a ozdobíme nakrájenou červenou paprikou.
 - 6Podáváme s vařenou rýží.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.