Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 29822

Ingredience

omáčka
2 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
2 polévková lžíce Sherry brandy
4 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
3 polévková lžíce Voda pitná
150 ml Vývar rybí
Krevety po kantonsku
700 g Krevety tygří - loupané
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 ks Pórek
3 ks Vejce slepičí
180 g Vepřová kýta
1 polévková lžíce Zázvor celý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 955kJ
9% Sacharidy 31 g
31% Tuky 23 g
31% Sodík 614 mg
102% Bílkoviny 57 g

Krevety po kantonsku postup přípravy receptu:

1

Ve woku na 2 lžících rozehřátého oleje krátce opečeme prolisovaný česnek. Přidáme očištěné a omyté krevety, opékáme je 5 minut. Krevety vyjmeme děrovanou lopatkou na talíř a necháme na teplém místě.

2

Do woku přilijeme zbylý olej a když se rozpálí, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, omyté, na kostky nakrájené maso a na kolečka nakrájený pórek. Opékáme asi 5 minut, aby maso mělo křupavou kůrku. Vmícháme sherry, sójovou omáčku, cukr, rybí vývar a přivedeme k varu.

3

Solamyl rozmícháme v misce s vodou na pastu, vlijeme do woku a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.

4

Do pánve vrátíme krevety a přilijeme rozšlehaná vejce, Za občasného míchání zvolna vaříme 5-6 minut.

5

Pokrm upravíme na nahřátou servírovací mísu a ozdobíme nakrájenou červenou paprikou.

6

Podáváme s vařenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept