Recept

Dýňové rizoto s parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 29825

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
500 g Dýně
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
200 g Rýže carnaroli
75 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
900 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 283kJ
5% Sacharidy 17 g
153% Tuky 115 g
57% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Dýňové rizoto s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme dýni, zbavíme ji semen a nakrájíme na stejně velké kostky. Mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci zahřejeme 2 polévkové lžíce másla a podusíme na něm veškerou zeleninu. Zhruba po 25 minutách vyjmeme 1/3 kostek dýně a odložíme je stranou.

3

Zbylou zeleninu rozmačkáme vidličkou, vmícháme rýži a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme cukr s muškátem. Postupně přiléváme horký vývar, za stálého míchání asi 25 minut vaříme. Těsně před dovařením vložíme zbylé kostky dýně.

4

Do připraveného rizota vmícháme zbylé máslo, polovinu strouhaného parmezánu a nasekanou petrželku.

5

Pokrm na talíři posypeme druhou částí parmezánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept