Rizoto s cuketou a zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s cuketou a zázvorem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 29827 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
500 g | Cuketa |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže carnaroli |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
0,3 l | Víno bílé |
600 ml | Vývar zeleninový |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 11,2mg |
Draslík | 665,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cuketa, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rýže carnaroli nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Rizoto s cuketou a zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi zahřejeme olej a po dobu 2 minut na něm opékáme nasekaný česnek, na kostičky nakrájenou cibuli a čerstvě nastrouhaný zázvor. |
2 | Přidáme rýži a krátce ji opečeme. Zahřejeme vývar a společně s vínem jej postupně přiléváme k rýžové směsi. Za občasného zamíchání vaříme při mírné teplotě 10-15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Cukety nakrájíme na hranolky, lehce je osolíme a vmícháme do rýže. Pod pokličkou necháme 5 minut táhnout. Podle potřeby, než je rýže hotová, přidáváme vodu. |
4 | Do hotového rizota vmícháme nastrouhaný parmezán a navrch ozdobíme sekanou bazalkou. Pokrm ihned podáváme. |