Recept

Houbové rizoto s rukolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 29829

Ingredience

250 ml Alpro soya cuisine
100 g Cibule
500 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rukola
250 g Rýže carnaroli
1 špetka Sůl
3 ks Tymián čerstvý
400 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 492 kcal
Kilojoule 2 060kJ
8% Sacharidy 28 g
21% Tuky 16 g
29% Sodík 589 mg
23% Bílkoviny 13 g

Houbové rizoto s rukolou postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Očištěné houby nakrájíme na sousta. Rukolu opláchneme a otřepeme dosucha.

2

V pánvi zahřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět česnek a cibuli. Poté na oleji opečeme houby, které prozatím odložíme. Vložíme do pánve rýži a lístky tymiánu, krátce osmahneme a zalijeme polovinou zeleninového vývaru.

3

Podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme cayenským pepřem. Za občasného míchání budeme vařit asi 25 minut. V průběhu vaření postupně podle potřeby přidáváme vývar a Alpro soja cuisine.

4

Po dovaření rýže vložíme houby, krátce ještě povaříme a silně okořeníme. Vmícháme nakrájenou rukolu a ihned podáváme.

Poznámka

Houby neomývejte, jen je očistěte kartáčkem. Při mytí ztratí svou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept