Pražmy se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražmy se zeleninou
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29835 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
2 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr moučkový |
10 g | Estragon |
125 g | Fazolové lusky zelené |
150 g | Kedlubna |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Mrkev kořen |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Pomeranče |
750 g | Pražma |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 191,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Cukr moučkový, Estragon, Fazolové lusky zelené, Kedlubna, Pažitka, Pomeranče, Pražma, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražmy se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | 1000 ml vody smícháme s vínem, octem, bylinkami, pokrájenými pomeranči a citrony. Osolíme, opepříme a přiklopené vaříme 30 minut. |
2 | Cibuli, fenykl, fazolky, mrkev a kedlubny očistíme a pokrájíme na drobnější kousky. |
3 | Máslo rozehřejeme v pánvi a přidáme vše krom fazolek. Osolíme, opepříme a ocukrujeme. Dusíme 30 minut, poté přisypeme fazolky a dusíme ještě 30 minut. Zaprášíme moukou, podlijeme vývarem. |
4 | Uvedeme k varu a vaříme 15 minut. |
5 | Ryby omyjeme, vykucháme a na 5 minut ponoříme do horké vody. |
6 | Ryby servírujeme s plátky citrusů a vařenou zeleninou. |