Recept

Langusta na katalánský způsob

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29841

Ingredience

30 g Celer - nať
120 g Cibule
1 ks Citrony
600 g Langusta
120 g Mrkev kořen
20 ml Ocet kvasný lihový
50 ml Olej olivový
140 g Paprika zelená
2 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
150 g Rajčata
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná
150 ml Víno bílé
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 494kJ
7% Sacharidy 25 g
222% Tuky 166 g
18% Sodík 357 mg
85% Bílkoviny 48 g

Langusta na katalánský způsob postup přípravy receptu:

1

Jednu cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, mrkev pokrájíme na proužky. Obojí nasypeme do hrnce, zalijeme 2 l vody, přidáme na plátky pokrájený citron, nakrájenou celerovou nať, petržel, ocet.

2

Osolíme a opepříme a uvedeme k varu.

3

Poté přidáme omytou langustu a povaříme 10 minut. Poté necháme vychladnout.

4

Nasekáme druhou cibuli, přidáme pokrájená rajčata a papriky.

5

Maso z langusty obereme a pokrájíme na větší kousky, orestujeme na rozpáleném oleji a poté přendáme na talíř.

6

Na oleji orestujeme pokrájenou zeleninu. Restujeme 5 minut. Přidáme víno, cayenský pepř, šafrán a maso z langusty. Vše povaříme 10 minut.

7

Maso servírujeme s omáčkou a restovanou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept