Treska á la paimpolaise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska á la paimpolaise
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29844 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
120 g | Cibule |
50 g | Hřebenatka |
30 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
40 ml | Protlak rajčatový |
1 ks | Rybí hlavy |
20 g | Rybí kosti |
80 g | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
1000 g | Treska aljašská |
4 g | Tymián čerstvý |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
700 ml | Víno jablečné |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 224,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebenatka, Šalotka, Sůl, Treska aljašská, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí hlavy, Rybí kosti nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Treska á la paimpolaise postup přípravy receptu:
1 | 2 mrkve a 1 cibuli oloupeme, pokrájíme. Přidáme rybí hlavu, kosti a bylinky. Zalijeme cidrem a vaříme do zredukování poloviny objemu. |
2 | Poté opepříme, osolíme a propasírujeme. |
3 | Filety stočíme do závitků, lehce převážeme nití a dáme na 3 minuty vařit do připraveného vývaru. |
4 | Zbytek cibule, mrkve a šalotku oloupeme a dáme restovat na rozpálené máslo s olejem. Přidáme hřebenatky, bobkový list a tymián. |
5 | Necháme restovat 5 minut. Přilijeme 50 ml vývaru, protlak a 6 minut ohříváme. |
6 | Pak mušle vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou, rozšlehaným žloutkem, osolíme a opepříme. |
7 | Tresku a mušle servírujeme přelité omáčkou. |
Poznámka
Cidr je kvašené jablečné víno.