Rejnok v pórkové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rejnok v pórkové omáčce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29845 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Pórek |
1000 g | Rejnok křídlo |
1 špetka | Šafrán |
2 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
40 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 145,2mg |
Draslík | 267,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek, Rejnok křídlo, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rejnok v pórkové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme kůže, pokrájíme na proužky, osolíme a opepříme. |
2 | Bílou část pórku pokrájíme na kolečka, osolíme, opepříme, dáme do pánve, okořeníme šafránem. |
3 | Podlijeme 150 ml vody, vínem a dusíme 30 minut. |
4 | Maso potřeme smetanou a dáme k pórku. Přiklopené dusíme 15 minut. |