Dušení raci s česnekovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušení raci s česnekovým máslem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29861 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Česnek |
200 g | Máslo čerstvé |
4 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1500 g | Rak říční |
4 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 325,0mg |
Draslík | 851,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 7,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rak říční, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušení raci s česnekovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Máslo smícháme s utřeným česnekem a nasekanými bylinkami. |
2 | Raky omyjeme, přendáme do hrnce, hojně osolíme a opepříme, opékáme zprudka 15 minut. Poté přidáme česnekové máslo a dusíme 15 minut. |
3 | Ihned servírujeme. |