Normandská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Normandská omáčka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29887 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
80 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
400 ml | Vývar rybí |
50 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 123,1mg |
Draslík | 172,2mg |
Vláknina | 99,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vývar rybí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Normandská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Šalotku pokrájíme na drobné kousky a krátce podusíme na 30 g rozpáleného másla. Podlijeme vývarem a vaříme 15 minut. |
2 | Zbytek másla rozehřejeme , vmícháme mouku a necháme povařit 2 minuty. |
3 | Hotovou jíšku vlijeme k vývaru a vaříme 1 minutu. Osolíme, opepříme a smícháme se smetanou rozmíchanou se žloutkem. |
4 | Ihned odstavíme z ohně a pokapeme citronovou šťávou. |