Normandská omáčka
35 min.
Ingredience
- 60gramůŠalotka
 - 80gramůMáslo čerstvé
 - 30gramůMouka pšeničná hladká
 - 400mililitrůVývar rybí
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 50mililitrůZakysaná smetana
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 30mililitrůCitronová šťáva
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
50 mg
Cukr
750 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku pokrájíme na drobné kousky a krátce podusíme na 30 g rozpáleného másla. Podlijeme vývarem a vaříme 15 minut.
 - 2Zbytek másla rozehřejeme , vmícháme mouku a necháme povařit 2 minuty.
 - 3Hotovou jíšku vlijeme k vývaru a vaříme 1 minutu. Osolíme, opepříme a smícháme se smetanou rozmíchanou se žloutkem.
 - 4Ihned odstavíme z ohně a pokapeme citronovou šťávou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.