Recept

Rýže s kuřecím masem a garnáty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 29894
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

250 g Garnát obecný
0,3 kávová lžička Garnátová pasta
1 polévková lžíce Kečup
4 polévková lžíce Kokosový tuk
250 g Kuřecí prsa
1 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Omáčka sójová
2 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
200 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 669 kcal
Kilojoule 2 799kJ
21% Sacharidy 77 g
32% Tuky 24 g
28% Sodík 566 mg
71% Bílkoviny 40 g

Rýže s kuřecím masem a garnáty postup přípravy receptu:

1

Rýží v sítu propláchneme studenou vodou a vložíme do hrnce s 375 ml osolené vody. Vše přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme 15-20 minut.

2

Jakmile se všechna voda vsákne, odstavíme a necháme ještě 10 minut bobtnat.

3

Opláchnutá kuřecí prsa osušíme papírovou utěrkou, přes vlákno je nakrájíme na tenké proužky a pak ještě na kostičky.

4

Šalotky a česnek jemně nasekáme.

5

Ve woku zahřejeme kokosový tuk, na kterém asi 2 minuty za stálého míchání opečeme maso, poté přidáme garnáty a pečeme další 1 minutu. Maso i garnáty vyjmeme a odložíme.

6

Do pánve nyní vložíme šalotky a česnek a necháme zesklovatět.Přidáme rýži, důkladně promícháme a prohřejeme.

7

Vložíme do směsi maso a garnáty, ochutíme garnátovou pastou, kečupem, sójovou omáčkou, sambal oelekem a solí. Důkladně promícháme a za stálého míchání vaříme další 2-3 minuty.

8

Podáváme zdobené plátky salátové okurky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept