Černé fazole s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černé fazole s kysaným zelím
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 29898 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
100 g | Fazole černé |
1 špetka | Hřebíček |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 špetka | Majoránka |
15 g | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 899,7mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Fazole černé, Hřebíček, Kmín drcený, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Protlak rajčatový, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Černé fazole s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Fazole necháme máčet ve studené vodě. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, kysané zelí překrájíme, petrželovou nať drobně posekáme. |
2 | Fazole s česnekem, cibulí a bobkovým listem vaříme pod poklicí, až jsou fazole měkké. Poté přidáme okapané zelí, zbylé koření, rajský protlak, dobře promícháme a pod poklicí dusíme, až se tekutina vydusí. |
3 | Podle chuti směs osolíme a zdobíme petrželovou natí. |