Vepřové medailonky se smržovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové medailonky se smržovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2990 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Kerblík |
100 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 ml | Sherry brandy |
50 g | Smrže sušené |
1 špetka | Sůl |
700 g | Vepřová panenka |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 135,2mg |
Draslík | 970,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Sůl, Vepřová panenka, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Smrže sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové medailonky se smržovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Smrže necháme namáčet přes noc ve vodě. Poté je slijeme a výluh scedíme. |
2 | Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, ochutíme solí, pepřem a obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme máslo a maso z obou stran orestujeme. Přidáme na plátky nakrájené smrže, zakryjeme a asi 20 minut podusíme, dokud není maso hotové. Poté vyjmeme a uchováváme horké. |
3 | Do pánve přilijeme polovinu výluhu ze smržů, přimícháme zakysanou smetanu a sherry a do mírného zhoustnutí provaříme. Ochutíme solí a pepřem. |
4 | Kerblík omyjeme, lístky nasekáme. Medailonky přelijeme omáčkou, posypeme kerblíkem a podáváme. |