Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 29904

Ingredience

2 ks Bobkový list
600 g Cibule
150 g Máslo čerstvé
1 dl Ocet vinný
4 g Pepř černý mletý
300 g Rajčata
1 špetka Skořice mletá
8 g Sůl
800 g Telecí kýta
4 g Tymián čerstvý
2 dl Voda pitná
2 dl Víno červené
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 141kJ
5% Sacharidy 17 g
40% Tuky 30 g
37% Sodík 733 mg
64% Bílkoviny 36 g

Teleci na víně postup přípravy receptu:

1

Telecí maso nakrájíme na 5 porcí, lehce naklepeme, nasolíme a na pánvi orestujeme ze všech stran na rozpáleném másle. Ve větším hrnci rozpustíme máslo a vložíme do něj orestované maso, přilijeme ocet, víno a vodu. Přihodíme bobkový list, 3 stroužky česneku, tymián a skořici. Přidáme celé cibule a rozkrájená rajčata a vaříme na mírném ohni hodinu a půl, potom maso vyjmeme a uchováme teplé. Omáčku zcedíme, osolíme, okořeníme a vrátíme do ní porce masa. Servírujeme např. s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept