Palec nahoru
2
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 2 Jahodová bublanina 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 2991

Ingredience

220 g Cukr moučkový
500 g Jahody zahradní
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
400 ml Mléko polotučné
600 g Mouka polohrubá
120 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,126 kcal
Kilojoule 4 711kJ
50% Sacharidy 181 g
47% Tuky 35 g
7% Sodík 146 mg
51% Bílkoviny 29 g

Jahodová bublanina postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo, cukr a žloutky utřeme, přidáme vlažné mléko a polovinu mouky.

2

Bílky a sůl ušleháme do tuhého sněhu, přidáme zbytek mouky a kypřící prášek, vše spojíme do hladkého těsta.

3

Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme polovinu těsta, poklademe polovinou jahod, zalijeme zbytkem těsta a ozdobíme druhou polovinou jahod.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Necháme vychladnout a pocukrujeme.

Poznámka

Jahody obalte v hrubé mouce, nebudou při pečení propadávat do těsta.

Komentáře a hodnocení

 
Luci69
Jahodová bublanina
Dobrý moučník na teplé dny.sunglasses Recept je na dost velký plech nebo vysokou bublaninu. Já jsem zvolila poloviční množství a bylo ho pro nás akorát. Jahody jsem dala jen nahoru. Chuť jahůdek v buchtičce je nepřekonatelná!tongue
 
Karel Svoboda
Jahodová bublanina
Krásné fotky povedla se!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
4
Skvělý recept