Jahodová bublanina

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1126 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
35 g
Sacharidy
181 g
Vláknina
8 g
Cukr
60 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo, cukr a žloutky utřeme, přidáme vlažné mléko a polovinu mouky.
  • 2
    Bílky a sůl ušleháme do tuhého sněhu, přidáme zbytek mouky a kypřící prášek, vše spojíme do hladkého těsta.
  • 3
    Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme polovinu těsta, poklademe polovinou jahod, zalijeme zbytkem těsta a ozdobíme druhou polovinou jahod.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Necháme vychladnout a pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
jelito
pá 5. 6. 2015
Jahodová bublanina
Krásné fotky povedla se!
Anonymní uživatel
pá 5. 6. 2015
Jahodová bublanina
Dobrý moučník na teplé dny.😎 Recept je na dost velký plech nebo vysokou bublaninu. Já jsem zvolila poloviční množství a bylo ho pro nás akorát. Jahody jsem dala jen nahoru. Chuť jahůdek v buchtičce je nepřekonatelná!😋