Koroptví polévka s bílým jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koroptví polévka s bílým jogurtem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 29912 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
jogurtová směs | |
---|---|
2 ks | Česnek |
1 špetka | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Jogurt bílý smetanový |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 špetka | Sůl |
Vínový bujon z pernaté zvěře [29549] | |
1 kg | Bažant obecný |
2 ks | Bobkový list |
200 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
4 ks | Jalovec |
200 g | Kuřecí drůbky |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
4 polévková lžíce | Pepř 4 barev |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
5 dl | Víno červené |
7 dl | Voda pitná |
Koroptví polévka s bílým jogurtem | |
100 g | Cuketa |
200 g | Koroptev |
100 g | Lilek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Máta |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Rýže dušená |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 320,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 785,6mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Sůl, Bažant obecný, Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kuřecí drůbky, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Cuketa, Lilek, Máta, Pepř bílý, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý smetanový, Celer - nať, Jalovec, Mrkev kořen, Pepř 4 barev, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Koroptev, Máslo čerstvé, Pepř 4 barev, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koroptví polévka s bílým jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek prolisujeme a dáme do misky. Přidáme k němu 3 lžíce bílého jogurtu špetku soli, špetku cukru, omytý, drobně pokrájený kopr a směs dobře vymícháme. |
2 | 200 g prsa z koroptve omyjeme a nakrájíme na hranolky, dáme do misky a promícháme se solí a pepřem. |
3 | 100 g lilku omyjeme, rozkrájíme na kostičky, osolíme a necháme "vypotit". Po 30 minutách kostičky lilku opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. 100 g omyté cukety též pokrájíme na kostičky. |
4 | V hrnci rozpustíme máslo, přimícháme do něj 1/2 lžičky bílého pepře a podusíme na něm maso, přidáme lilek s cuketou, přilijeme 1 litr vínového bujonu a vaříme přibližně 5-7 minut. |
5 | Do bujonu spolu s mletým barevným pepřem přimícháme jogurtovou směs, 50 g předem uvařené (dušené) rýže, dochutíme solí a povaříme 1-2 minuty. |
6 | Podáváme s omytými, drobně pokrájenými lístky máty. |
7 | Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]: |
8 | Očištěné a omyté maso (1 kg) z pernaté zvěře rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí drůbky. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel a cibuli. Vše pokrájíme na kusy, přiložíme k masu, které zalijeme 7 dl vody a 5 dl červeného vína. |
9 | Přidáme omytou nať petržele a celeru (snítky svážeme), 4 ks jalovce, 2 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaný česneku a 1 lžíci barevného pepře. Vývar budeme vařit pod poklicí při mírné teplotě minimálně 1 hodinu. Musí jen probublávat. Pak vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do druhého dne do chladničky. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek. |
10 | Následující den posbíráme z vývaru ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon, který přivedeme k varu, dochutíme solí, mletým pepřem, mletou paprikou, odstavíme z plotny a podáváme. |