Recept

Koroptví polévka s bílým jogurtem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29912

Ingredience

jogurtová směs
1 špetka Cukr krupice
3 polévková lžíce Jogurt bílý smetanový
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 špetka Sůl
2 ks Česnek
Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]
1 kg Bažant obecný
2 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
4 ks Jalovec
200 g Kuřecí drůbky
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
0,5 polévková lžíce Sůl
7 dl Voda pitná
5 dl Víno červené
2 stroužek Česnek
Koroptví polévka s bílým jogurtem
100 g Cuketa
200 g Koroptev
100 g Lilek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Máta
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Rýže dušená
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 973 kcal
Kilojoule 4 072kJ
12% Sacharidy 45 g
165% Tuky 123 g
38% Sodík 752 mg
150% Bílkoviny 84 g

Koroptví polévka s bílým jogurtem postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek prolisujeme a dáme do misky. Přidáme k němu 3 lžíce bílého jogurtu špetku soli, špetku cukru, omytý, drobně pokrájený kopr a směs dobře vymícháme.

2

200 g prsa z koroptve omyjeme a nakrájíme na hranolky, dáme do misky a promícháme se solí a pepřem.

3

100 g lilku omyjeme, rozkrájíme na kostičky, osolíme a necháme "vypotit". Po 30 minutách kostičky lilku opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. 100 g omyté cukety též pokrájíme na kostičky.

4

V hrnci rozpustíme máslo, přimícháme do něj 1/2 lžičky bílého pepře a podusíme na něm maso, přidáme lilek s cuketou, přilijeme 1 litr vínového bujonu a vaříme přibližně 5-7 minut.

5

Do bujonu spolu s mletým barevným pepřem přimícháme jogurtovou směs, 50 g předem uvařené (dušené) rýže, dochutíme solí a povaříme 1-2 minuty.

6

Podáváme s omytými, drobně pokrájenými lístky máty.

7

Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]:

8

Očištěné a omyté maso (1 kg) z pernaté zvěře rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí drůbky. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel a cibuli. Vše pokrájíme na kusy, přiložíme k masu, které zalijeme 7 dl vody a 5 dl červeného vína.

9

Přidáme omytou nať petržele a celeru (snítky svážeme), 4 ks jalovce, 2 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaný česneku a 1 lžíci barevného pepře. Vývar budeme vařit pod poklicí při mírné teplotě minimálně 1 hodinu. Musí jen probublávat. Pak vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do druhého dne do chladničky. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.

10

Následující den posbíráme z vývaru ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon, který přivedeme k varu, dochutíme solí, mletým pepřem, mletou paprikou, odstavíme z plotny a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept