Recept

Vínový bujon s čevabčiči

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29917

Ingredience

čevabčiči
1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Hořčice
0,5 kávová lžička Kmín mletý
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
125 g Skopová plec
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
125 g Vepřové maso libové
0,5 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
2 stroužek Česnek
Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]
1 kg Bažant obecný
2 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
4 ks Jalovec
200 g Kuřecí drůbky
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
0,5 polévková lžíce Sůl
7 dl Voda pitná
5 dl Víno červené
2 stroužek Česnek
Vínový bujon s čevabčiči
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
150 g Oříšky makadamové
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 864 kcal
Kilojoule 3 614kJ
8% Sacharidy 31 g
66% Tuky 50 g
29% Sodík 582 mg
102% Bílkoviny 58 g

Vínový bujon s čevabčiči postup přípravy receptu:

1

Připravíme si čevabčiči: Pomeleme omyté, na malé kousky pokrájené vepřové a skopové maso spolu s česnekem. Směs dáme do mísy, přidáme očištěnou, drobně pokrájenou cibuli, 1/2 lžíce hořčice, 1/2 lžíce worcesteru, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mletého kmínu a směs dobře vymícháme a necháme 30 minut odpočinout. Pomocí rukou vytvarujeme malé šišky (při hnětení mletého masa si prsty namočíme vždy do studené vody, maso se tak nelepí). Pak je v pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran osmažíme do zlatohněda. Vychladlé čevabčiči pokrájíme na plátky.

2

V hrnci si na bylinkovém másle opečeme dozlatova pokrájené makadamové oříšky, přimícháme k nim prolisovaný česnek, mletou papriku a zalijeme 1 litrem vínového bujonu, který ochutíme solí a bílým pepřem a vaříme asi 5 minut.

3

Pak polévku nalijeme do talířů, do kterých jsme rozdělili plátky čevabčiči a podáváme.

4

Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]:

5

Očištěné a omyté maso (1 kg) z pernaté zvěře rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí drůbky. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel a cibuli. Vše pokrájíme na kusy, přiložíme k masu, které zalijeme 7 dl vody a 5 dl červeného vína.

6

Přidáme omytou nať petržele a celeru (snítky svážeme), 4 ks jalovce, 2 ks bobkového listu, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Vývar budeme vařit pod poklicí při mírné teplotě minimálně 1 hodinu. Musí jen probublávat. Pak vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do druhého dne do chladničky. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.

7

Následující den posbíráme z vývaru ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon, který přivedeme k varu, dochutíme solí, mletým pepřem, mletou paprikou, odstavíme z plotny a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept