Recept

Kynuté jahodové knedlíky

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kynuté jahodové knedlíky 5 1
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 2993

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
20 g Droždí
300 g Jahody zahradní
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh tvrdý
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 989 kcal
Kilojoule 4 137kJ
37% Sacharidy 132 g
48% Tuky 36 g
13% Sodík 261 mg
68% Bílkoviny 38 g

Kynuté jahodové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Do mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, lžičku krupicového cukru a polovinu vlažného mléka.

2

Když vzejde kvásek přilijeme zbytek mléka, vejce a sůl. Vypracujeme tužší nelepivé těsto, necháme hodinu kynout. Rozválíme na 1 cm silný plát, rozkrájíme na čtverce 8 x 8 cm, do každého zabalíme jahodu a vytvarujeme knedlík. Knedlíky vaříme asi 8 min, až vyplavou.

3

Po uvaření je propíchneme vidličkou, aby vyšla pára a knedlíky zůstaly nadýchané. Zdobíme strouhaným tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem.

Komentáře a hodnocení

 
annakesnerova@gmail.com
Kynuté jahodové knedlíky
Recept je moc dobrýgrin
 
mikulejsky.petr@seznam.cz
Kynuté jahodové knedlíky
Recept je výborní nejen že je richle hotoví ale také moc chutná :)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept