Recept

Cejnová papriková polévka

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 76 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 46 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 29942

Ingredience

Rybí vývar s fenyklem [29924]
0,5 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Fenykl sladký - hlíza
150 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rybí hlavy
0,5 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná
0,5 dl Víno bílé
Cejnová papriková polévka
200 g Cejn velký
1 kávová lžička Limetková šťáva
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
4 polévková lžíce Paprikový protlak
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 047kJ
5% Sacharidy 19 g
158% Tuky 118 g
54% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 32 g

Cejnová papriková polévka postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené filety z cejna pokrájíme na kostky velikosti sousta, dáme do mísy a pokapeme limetkovou šťávou.

2

3 papriky (žlutou, červenou, zelenou) omyjeme, zbavíme jadýrek a pokrájíme na tenké pásky. V druhé misce smícháme zakysanou smetanu s paprikovým protlakem.

3

V hrnci rozpustíme máslo a papriky na něm podusíme. Pak je zalijeme 1 litrem rybího bujonu, do kterého zamícháme smetanovo-paprikovou směs, přidáme filety z cejna, povaříme 6 minut a podáváme.

4

Polévku dochutíme solí, pepřem a podáváme.

5

Rybí vývar s fenyklem [29924]:

6

Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.

7

Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).

8

V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.

9

Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept