Recept

Křenová rybí polévka s lipanem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29961

Ingredience

Rybí vývar s fenyklem [29924]
0,5 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Fenykl sladký - hlíza
1 ks Jalovec
150 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rybí hlavy
0,5 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná
0,5 dl Víno bílé
Křenová rybí polévka s lipanem
300 g Filety lipan
1 polévková lžíce Hořčice
4 polévková lžíce Křen
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
80 g Račí pasta
4 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
1,5 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 308kJ
5% Sacharidy 20 g
154% Tuky 116 g
55% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Křenová rybí polévka s lipanem postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý křen nastrouháme, dáme do misky a smícháme ho se 4 lžícemi zakysané smetany a 1 lžicí kremžské hořčice.

2

Omyté filety z lipana nakrájíme na tenké pásky a odložíme do druhé misky.

3

Do 1 litru horkého rybího vývaru přimícháme 80 g račí polévkové pasty, povaříme 10 minut, přimícháme 3 lžíce bílého vína, mletou papriku, sůl a pepř podle chuti, přimícháme křenovou šlehačku, přidáme pokrájeného lipana a vaříme 2 minuty. Dochutíme solí.

4

Každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou petrželkou kudrnkou a podáváme.

5

Rybí vývar s fenyklem [29924]:

6

Kořenovou zeleninu: Mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.

7

Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).

8

V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0,5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.

9

Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept