Recept

Sumčí pikantní polévka s mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29964

Ingredience

Rybí vývar s fenyklem [29924]
0,5 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Fenykl sladký - hlíza
1 ks Jalovec
150 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rybí hlavy
0,5 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná
0,5 dl Víno bílé
Sumčí pikantní polévka s mandlemi
1,5 kávová lžička Citronová šťáva
80 g Mandle
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Račí pasta
400 g Sumec filety
2 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 319kJ
9% Sacharidy 31 g
183% Tuky 137 g
78% Sodík 2 g
79% Bílkoviny 45 g

Sumčí pikantní polévka s mandlemi postup přípravy receptu:

1

V pánvi nasucho opražíme dozlatova mandle a odložíme je do misky.

2

Omyté filety ze sumce pokrájíme na kousky, odložíme do mísy, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a marinujeme 15 minut.

3

Do 1 litru horkého rybího vývaru přimícháme 80 g račí polévkové pasty, povaříme 10 minut, přimícháme 3 lžíce bílého vína, mletou papriku, sůl a pepř podle chuti, přidáme kousky marinovaného sumce a vaříme asi 5 minut. Dochutíme solí.

4

Každou porci posypeme opraženými mandlemi a podáváme.

5

Rybí vývar s fenyklem [29924]:

6

Kořenovou zeleninu: Mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.

7

Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).

8

V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0,5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.

9

Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept