Jahodová srdce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodová srdce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2997 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
250 g | Jahody zahradní |
80 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 340,6mg |
Draslík | 173,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jahody zahradní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jahodová srdce postup přípravy receptu:
1 | Moučkový cukr a jeden vanilkový cukr utřeme se žloutky, změklým máslem, mlékem, moukou a solí. |
2 | Těsto necháme asi 20 minut odpočinout, potom přidáme sníh. |
3 | Ve vaflovači upečeme vaflová srdce, necháme vychladnout, potřeme tvarohem s rozmačkanými jahodami, ušlehanou smetanou a jedním vanilkovým cukrem, přiklopíme druhou vaflí a posypeme cukrem. |