Recept

Vepřové v pikantní kyselé omáčce

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 29981

Ingredience

1 ks Chilli paprička
115 g Klasy kukuřičné mražené
230 g Kompot ananasový
1 kávová lžička Koření pěti vůní
4 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 kávová lžička Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl
350 g Vepřové maso libové
1 polévková lžíce Voda pitná
187,5 ml Vývar drůbeží
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 534kJ
6% Sacharidy 23 g
24% Tuky 18 g
10% Sodík 207 mg
32% Bílkoviny 18 g

Vepřové v pikantní kyselé omáčce postup přípravy receptu:

1

Z masa odstraníme tuk a nakrájíme je na tenké plátky. Slunečnicovým olejem potřeme dno ohnivzdorného hrnce, rozpálíme a maso na něm cca 2 minuty restujeme po každé straně dohněda.

2

Stranou smícháme nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek, prášek pěti druhů koření, sójovou omáčku a vinný ocet. Ananas scedíme, šťávu z něj přilijeme do vývaru, přidáme připravené koření, důkladně promícháme a touto směsí zalijeme maso. Na mírném plameni přivedeme k varu, poté za stálého míchání přidáváme kukuřičný škrob rozpuštěný ve vodě. Na závěr nasypeme rozpůlené kukuřičné klásky a nakrájenou zelenou papriku. Dle chuti osolíme a opepříme.

3

Nádobu zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Po 30 minutách přidáme ananas a vrátíme do trouby ještě na 5 minut. Dozdobíme petrželkou a podáváme s vařenou rýží.

Poznámka

použijeme cca 2.5 cm velký kousek zázvoru

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept