Recept

Polévka se štikou a olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30015

Ingredience

Rybí vývar s fenyklem [29924]
0,5 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Fenykl sladký - hlíza
150 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rybí hlavy
0,5 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná
0,5 dl Víno bílé
Polévka se štikou a olivami
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Olivy černé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř citronový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
50 g Sýr smetanový tavený 45%
0,5 polévková lžíce Sůl
2 ks Česnek
600 g Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 333kJ
6% Sacharidy 22 g
160% Tuky 120 g
57% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Polévka se štikou a olivami postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Nakládané černé olivy scedíme, vypeckujeme, pokrájíme na kroužky.

2

Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme. Filety ze štiky omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, pokrájíme na kostky velikosti sousta.

3

V hrnci na rozpáleném oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme pokrájenou štiku, osolíme, opepříme citronovým pepřem, posypeme sladkou paprikou, promícháme a dusíme asi 3-4 minuty. Pak přilijeme 1 litr rybího vývaru a vaříme 6-8 minut.

4

V hrnečku rozmícháme dohladka tavený sýr se sladkou smetanou a směs vmícháme do polévky.

5

Dochutíme solí, přimícháme pokrájenou petrželku a podáváme.

6

Rybí vývar s fenyklem [29924]:

7

Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.

8

Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).

9

V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.

10

Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept