Recept

Rybí polévka s lososem a divokou rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30017

Ingredience

Rybí vývar s fenyklem [29924]
0,5 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Fenykl sladký - hlíza
150 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rybí hlavy
0,5 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná
0,5 dl Víno bílé
Rybí polévka s lososem a divokou rýží
1 polévková lžíce Estragon
600 g Filety z lososa atlantického
1 ks Limetka
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Pepř citronový
60 g Rýže černá
0,5 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 753 kcal
Kilojoule 3 151kJ
8% Sacharidy 30 g
179% Tuky 135 g
53% Sodík 1 g
93% Bílkoviny 52 g

Rybí polévka s lososem a divokou rýží postup přípravy receptu:

1

Estragon omyjeme, osušíme, lístky otrháme a odložíme do misky.

2

Divokou rýži uvaříme podle návodu.

3

Filety lososa omyjeme, osušíme, pokapeme limetkovou šťávou. Pak lososa pokrájíme na menší kousky.

4

V hrnci rozpustíme přepuštěné máslo, na kterém podusíme kousky lososa s estragonem.

5

Pak přilijeme 1 litr rybího vývaru a přivedeme polévku k varu. Zmírníme teplotu, osolíme, opepříme citronovým pepřem a přimícháme špetku pálivé papriky.

6

Přidáme uvařenou rýži a vaříme 4-6 minut a podáváme.

7

Rybí vývar s fenyklem [29924]:

8

Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.

9

Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).

10

V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.

11

Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept