Smažený hrášek
25 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka polohrubá
 - 1špetkaSůl
 - 50gramůTuk
 - 1kusVejce slepičí
 - 4lžíceMléko polotučné
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
14 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
37 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Vejce, mléko, mouku a špetku soli rozkvedláme na řidší těsto.
 - 2Mezitím v malém rendlíku silně rozehřejeme tuk asi tak 1 cm vysoko.
 - 3Poté těsto přes cedník na přípravu játrové rýže po částech vlijeme do rozehřátého tuku.
 - 4Vidličkou vzniklé hrášky v tuku rozdělíme, aby se při smažení neslepily.
 - 5Osmažené hrášky vyndáme děrovanou lopatičkou a pokládáme na talíř přikrytý papírovým ubrouskem, aby se přebytečný tuk odsál.
 - 6Hrášky podáváme lžíci na každou porci zvlášť.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.