Smažený hrášek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený hrášek
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 3002 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 846,1mg |
---|---|
Cholesterol | 62,5mg |
Draslík | 20,5mg |
Vláknina | 74,0mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažený hrášek postup přípravy receptu:
1 | Vejce, mléko, mouku a špetku soli rozkvedláme na řidší těsto. |
2 | Mezitím v malém rendlíku silně rozehřejeme tuk asi tak 1 cm vysoko. |
3 | Poté těsto přes cedník na přípravu játrové rýže po částech vlijeme do rozehřátého tuku. |
4 | Vidličkou vzniklé hrášky v tuku rozdělíme, aby se při smažení neslepily. |
5 | Osmažené hrášky vyndáme děrovanou lopatičkou a pokládáme na talíř přikrytý papírovým ubrouskem, aby se přebytečný tuk odsál. |
6 | Hrášky podáváme lžíci na každou porci zvlášť. |