Jednoduchý recept

Smažený hrášek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 3002

Ingredience

4 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
50 g Tuk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 32 kcal
Kilojoule 134kJ
0% Sacharidy 1 g
3% Tuky 2 g
4% Sodík 79 mg
4% Bílkoviny 2 g

Smažený hrášek postup přípravy receptu:

1

Vejce, mléko, mouku a špetku soli rozkvedláme na řidší těsto.

2

Mezitím v malém rendlíku silně rozehřejeme tuk asi tak 1 cm vysoko.

3

Poté těsto přes cedník na přípravu játrové rýže po částech vlijeme do rozehřátého tuku.

4

Vidličkou vzniklé hrášky v tuku rozdělíme, aby se při smažení neslepily.

5

Osmažené hrášky vyndáme děrovanou lopatičkou a pokládáme na talíř přikrytý papírovým ubrouskem, aby se přebytečný tuk odsál.

6

Hrášky podáváme lžíci na každou porci zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept