Smažené plátky baklažánu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené plátky baklažánu
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30025 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 460,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažené plátky baklažánu postup přípravy receptu:
1 | Baklažán omyjeme, otřeme, nakrájíme na silnější plátky, z obou stran osolíme a na ubrousku necháme pustit šťávu. Poté obalíme v hrubé mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. Plátky necháme na sítu okapat a podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu volíme šťouchané brambory.