Jednoduchý recept

Vařený květák sypaný smaženou strouhankou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vařený květák sypaný smaženou strouhankou 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 30038
Kategorie: Zelenina

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 990kJ
5% Sacharidy 18 g
23% Tuky 18 g
20% Sodík 395 mg
9% Bílkoviny 5 g
Vařený květák sypaný smaženou strouhankou

Vařený květák sypaný smaženou strouhankou postup přípravy receptu:

1

Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Na nepřilnavé pánvi osmažíme strouhanku. Máslo v rendlíčku rozpustíme.

2

Měkký květák necháme řádně okapat, rozložíme na talíře, sypeme strouhankou a polijeme rozpuštěným máslem.

Poznámka

Jako přílohu volíme vařené brambory.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vařený květák sypaný smaženou strouhankou
Vařený květák sypaný smaženou strouhankou mi sice přijde jako úplně obyčejné jídlo, ale pro někoho, kdo chce vařit dietně je to jedna z variant, po které opravdu moc nepřibere. Je zde sice máslo, ale nemusíte si ho na květák dávat příliš.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept